REMONT - Vse novo.

Več o: REMONT OBRTNO GRADBENO PODJETJE, D.D. na:

Zgodba družbe Remont d.d, ki ima sedež družbe v Celju, sedež uprave pa v Veliki Pirešici pri Žalcu, se je začela leta 1957. Remont se je razvijal kot podjetje za obnovo občutljivih pročelij na spomeniško varovanih kulturnih objektih pod okriljem takratnega Zavoda za spomeniško varstvo Celje. Skozi čas so sprejeli nove podjetniške izzive in zdaj poleg tega po vsej državi izvajajo gradbeno-obrtno-inštalaterska dela na področju stanovanjske gradnje, poslovnih in proizvodnih objektov, velik del dejavnosti pa se nanaša tudi na področje nizkih gradenj in asfaltiranja. Pri tem poskrbijo za celovito ponudbo – od temeljev do opreme.

»Naš cilj je postati izvajalec večjih gradbenih projektov na območju celotne Slovenije in nosilec gradbene dejavnosti na osrednjem Štajerskem in v Koroški regiji,« pravijo v podjetju, ki zdaj skupaj s hčerinsko družbo Remont NG d.o.o. zaposluje 160 ljudi in ima preko  40 milijonov letnih prihodkov. Tehnološko so se dobro opremili, zaposljujejo pa strokovno usposobljen kader, tako da lahko ponujajo celovite rešitve v gradbeništvu z uporabo sodobnih, uporabniku prilagojenih rešitev. To v praksi pomeni, da gradijo in obnavljajo objekte, na njih izvajajo vsa obrtniška dela, tudi instalacije pri gradnjah, imajo svojo proizvodnjo enoto – kovinarstvo.

Poleg omenjenega v svoji lastni asfaltni bazi Velika Pirešica proizvajajo vse vrste asfaltnih zmesi in so največja regijska asfaltna baza, s svojimi lastnimi ekipami pa izvajajo tudi asfalterska dela. Nadzor nad izvedenimi deli izvajajo s svojim lastnim certificiranim laboratorijem, v katerem potekajo tudi preiskave in analize kamnitih agregatov in asfaltnih zmesi. Svojo konkurenčno prednost vidijo predvsem v prilagodljivosti, saj se hitro in kolikor je mogoče prilagodijo potrebam naročnikov. Poleg asfaltne baze na isti lokaciji deluje tudi betonarna.

Izdelujejo in montirajo jeklene konstrukcije vseh vrst in tipov, tudi ograje iz kovine in druge manjše kovinarske izdelke, kot so vrata, pokrovi ali rešetke. Pri vsem tem pa je treba poudariti, da jim je najpomembnejša kakovostna izvedba del, zato nenehno skrbijo za strokovno usposobljenost zaposlenih in sodobno tehnološko opremo. Pri delu uporabljajo najnovejše materiale, uvajajo tudi najnovejše delovne postopke v stroki, celotna dejavnost PE kovinarstvo pa združuje svojo lastno pripravo dela, proizvodnjo in montažo.

Prav celovita oskrba je velika prednost podjetja Remont. S svojo lastno gradbeno mehanizacijo začnejo pri zemeljskih delih, nadaljujejo z izgradnjo objekta, ki ga lahko po želji naročnika tudi v celoti opremijo.

Njihove poslovne smernice so zadovoljne stranke in uspešno nastopanje na trgu, ki temelji na zaupanju in medsebojno korektnih odnosih.

Nekaj referenc lanskega leta:

  • DOM STAREJŠIH ŠENTJUR – Hiša Gustav
  • MED LOG d.o.o. – Izgradnja večstanovanjskega objekta “Soseska Medlog”
  • MM OMIKRON d.o.o. – Trgovski center Lesce
  • MESTNA OBČINA CELJE – Izgradnja prizidka OŠ Hudinja
  • NEPREMIČNINE CELJE – Gradnja stanovanjske soseske Dečkovo naselje
  • MESTNA OBČINA CELJE – Obnova obstoječega objekta Gregorčičeva (Zdravstveni dom Celje)
  • DM DROGERIE MARKT d.o.o. – Prenova poslovalnice DM in izgradnja novega DM Studia v Mariboru
  • DM DROGERIE MARKT d.o.o. – Prenova poslovalnice DM Gornja Radgona
  • LAMBRECHTOV DOM – Prizidava k Lambrechtovem domu, Slovenske Konjice
  • MAGISTRAT MOZIRJE. – Izgradnja večstanovanjskega objekta v Mozirju