Tiskalniki velikega formata in različne tehnologije tiska

Več o: NEXT LINE D.O.O. na:

S tiskalniki velikega formata in s skupno tremi različnimi tehnologijami tiska (solventni, sublimacijski, termični transfer folije) v najkrajšem času izvedemo:

Tisk na ceradno platno in na mesh

Ceradno platno in mesh - luknjičasto ceradno platno je primerno za grafike velikega formata, kjer je pomembna obstojnost in robustnost materiala.

Obojestranske (čezcestne) transparente izdelamo z obojestranskim solventnim tiskom na blockout ceradno platno, ki ima v sredini za svetlobo nepropusten sloj.

Za vetrovna območja, kjer bi lahko veter poškodoval transparent, priporočamo tisk na mesh - luknjičasto ceradno platno, ki je dovolj propustno, da bo transparent ostal tudi v vetrovnih pogojih nepoškodovan.

Backlit - svetlobna ceradna platna so namenjena osvetljevanju z zadnje strani in so primerna za svetlobne table, scene, razstavne prostore. Z zadnje strani osvetljena grafika zažari.

Več: pregled materialov za printanje - ceradna platna

Tisk na tekstil in canvas

Zastave različnih oblik, sejemske kulise, reprodukcije na umetniškem platnu (canvas), tekstilne grafike na aluminijastem okvirju ... so le nekatere izmed pogosto uporabljenih tekstilnih grafik. Za tisk na tekstil uporabljamo dve vrsti tehnologije.

Sublimacijski tisk se uporablja za izdelavo zastav, stenskih grafik na aluminijastem t-flex okvirju, sejemskih in gledaliških kulis, zaves, prtov. Tekstil je pralen, barve so obstojne. Za sublimacijski tisk so primerni štirje različni tekstili - dva za zastave, kjer je na zadnji strani tekstila grafika zrcalno vidna, svetleč satinast tekstil in debelejši mat tekstil.

Tiskamo lahko na poliestrske tekstile do širine 150 cm. Širše grafike izdelamo s šivanjem posameznih pasov v celoto.

Solventni tekstil se uporablja v primerih, kjer je potrebna večja togost oziroma debelina materiala (grafike večjih dimenzij). Za napenjanje na t-flex aluminijast okvir zelo velikih dimenzij, kjer morajo biti tekstilne grafike izdelane iz enega samega kosa. Solventni materiali niso pralni. Najširše tekstilno platno je 320 cm.

Na canvas - umetniško platno - tiskamo s solventnimi barvami. Površina canvasa je v mat izvedbi.

Več: pregled materialov za printanje - tekstilna platna
Več in bolj podrobno: zastave, tisk na tekstil

Tisk na belo, prozorno, peskano in kovinsko nalepko

Tiskamo na belo, prozorno, peskano, zlato, srebrno, odbojno, fluorescentno, fosforno in belo oz. prozorno statično nalepko ter nalepko z odstranljivim lepilom in na samouničljivo nalepko.

Izdelujemo zelo velike in tudi zelo majhne nalepke - od trajnih jumbo plakatov, avtografik, promocijskih tabel, opozorilnih nalepk na strojni opremi, malih promocijskih nalepk pa vse do etiket za embalažo, darilnih nalepk in mini nalepkic za plačilne kartice.

Vse nalepke lahko računalniško obrežemo v poljubno obliko. Končni izdelek so zasekane nalepke na rolici ali polah.

Solventni tisk nalepk omogoča tisk poljubnih motivov v sklopu CMYK barv in njihovih kombinacij. Barve so obstojne in so primerne za zunanjo uporabo.

Materiali in barve so namenjeni za zunanjo uporabo. Za podaljšanje obstojnosti ali dodatno zaščito pred površinskimi poškodbami lahko nalepko zaščitimo z UV plastifikacijo.

Vse nalepke lahko z rezalnikom zarežemo po poljubni obliki ali pa jih nakaširamo na različne materiale.

Več: pregled materialov za printanje - nalepke

Tisk na fluorescentno nalepko

Fluorescentna folija je na voljo v fluorescentno rumeni, oranžni, rdeči in roza (pink) barvi.

Barve so izredno vpadljive, tako da jo lahko uporabimo bodisi nepotiskano (izrez z rezalnikom) ali kot podlago za izredno opazno informacijo, transparent, tablo ...

Več: pregled materialov za printanje - fluorescentne folije

Tisk na svetlobno folijo - backlite film

Svetlobne table so učinkovita oblika označevanja lokalov, trgovin, pekarn. Izdelamo lahko celotno svetlobno tablo ali samo grafiko za že obstoječo svetlobno škatlo. Motiv natisnemo na backlite svetlobno folijo ali na translucentni vinil. Oba materiala imata lastnost, da barve ob osvetlitvi z zadnje strani zažarijo.

Svetlobni okvirji so opazni in zato pogosto uporabljeni za promocijo. Izdelamo lahko svetlobni okvir z grafiko, če pa okvir že imate, lahko vaš motiv natisnemo na backlite material.

Za grafike večjih dimenzij uporabljamo kompaktno backlite ceradno platno, ki bo presevalo svetlobo in grafiki dodalo novo dimenzijo.

Več: pregled materialov za printanje - svetlobna folija

Tisk na pet / pp folije brez lepila

Prozorna folija s potiskom deluje kot hologram, ki ga lahko uporabite za grafično dekoracijo prostorov, kot vitraž na steklu, za diskretno označevanje...

Bela folija je na razpolago v različnih debelinah. Uporablja se za tisk grafike pri izdelavi promocijskih stojal, sejemskih sten in podobno.

Statična folija ali statična nalepka (bela in prozorna) je folija z izredno gladko površino oprijema, ki se na statični osnovi oprime čiste gladke površine. Največkrat se uporablja za reklamo zaščito ekranov in drugih steklenih oz. plastičnih, pa tudi kovinskih površin, saj se kljub močnemu oprijemu brez težav odstrani, ne poškoduje površine in po odstranitvi ne pušča sledi.

Tisk na papir

Za razstave, sejme, predstavitve, natečaje in druge kratkoročne dogodke grafike natisnemo na papir.

Foto papirji so namenjeni kvalitetnejšemu izpisu, običajni papirji pa so namenjeni cenejši izdelavi tiskovin. Blueback papir je namenjen zunanji uporabi - plakatiranju in za jumbo plakate, saj je vodoodporen (na dežju zdrži cca 1 mesec), modro ozadje pa preprečuje, da bi barva podlage vplivala na izgled izdelka.

Vse vrste papirja je mogoče plastificirati in/ali jih kaširati na različne vrste plošč različnih dimenzij. Plošče z nakaširanim plakatom lahko tudi uokvirimo.