Vse za lažjo manipulacijo hlodovine in pripravo drv - UNIFOREST

Več o: UNIFOREST PROIZVODNJA, TRGOVINA IN STORITVE, D.O.O. na:

Rezalne klešče RK250

Rezalne klešče RK250 so namenjene rezanju tanjših dreves, vejevja, čiščenju nabrežij oziroma urejanju večjih zunanjih površin. Namestiti jih je mogoče na bagre (model RK250B), gozdarske prikolice in dvigala (model RK250K). Z njimi je možno rezati mehak les, ki ima maksimalen premer debla 20 cm, oziroma trd les z maksimalnim premerom 25 cm. Ob tem je treba omeniti, da lahko rezalne klešče premer debla 25 cm prerežejo ob maksimalnem tlaku, ki je 240 barov, saj je le tako zagotovljena zadostna sila za rezanje. Ob nižjem tlaku je tako možno rezati ožjo hlodovino. Za namene rezanja imajo vgrajen nož iz materiala hardox 500, ki je jeklo z visoko trdnostjo in močjo, kar zagotavlja visoko odpornost na obrabo na eni strani in zadostno elastičnost, da se nož ne deformira, na drugi.

Z rezalnimi kleščami RK250 je možno hlodovino ne le rezati, temveč tudi premikati in nalagati na gozdarske ali druge prikolice. Na kleščah, ki jih je možno namestiti na gozdarske prikolice in dvigala, je za lažjo manipulacijo in upravljanje nameščen rotator. Za modele, ki se nameščajo na bagre, so v podjetju Uniforest zanje dodatno izdelali priključne konzole za več različnih tipov bagrov.

Posebno pozornost so pri razvoju stroja namenili njegovemu upravljanju. To je urejeno z dvosmerno hidravliko, ki nima dodatnih ventilov in tako pripomore k večji učinkovitosti. S tem so v podjetju Uniforest zagotovili tudi minimalne stroške vzdrževanja rezalnih klešč RK250.

Podrobnosti si lahko pogledate na: https://uniforest.si/proizvodi/prijemala/135/rk_250/.

Rezalno-cepilni stroj

Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium je namenjen pripravi večjih količin drv ter omogoča preprosto in hitro delo. Uporaba je varna, vzdrževanje preprosto. Ker hlodovino reže s krožno žago, je na trgu edini OKOLJU PRIJAZEN stroj, saj ga ne onesnažuje, ostanke po rezanju in cepljenju pa je po uporabi mogoče uporabiti za nadaljnjo predelavo.

Pogon se opravlja s pomočjo kardanske gredi, elektromotorja ali kombinacije obeh. Krmiljenje celotnega stroja je mehansko-hidravlično, kar pomeni, da na stroju ni nobene elektronike, zato se lahko uporablja tudi v zahtevnejših razmerah. Maksimalni premer hlodovine, ki jo je možno rezati in cepiti, je 40 cm. Dolžina polen je lahko od 25 do 60 cm. Odrezan hlod je s cepilno silo 20 t potisnjen skozi željen cepilni nož (4-, 6-, 8- in 12-delni), polena pa potujejo po teleskopskem tekočem traku, nastavljivem 15° v levo ali desno.

Podrobnosti si lahko pogledate na: https://uniforest.si/proizvodi/rezalno_cepilni_stroj/120/titan_40_20_premium/.

Prijemalo 36 premium

Oblikovno dovršeno prijemalo 36 premium je nov stroj podjetja Uniforest, ki je bil prvič predstavljen lani. Površina prijemala znaša 0,36 m², maksimalno odprtje pa 1.530 mm, zato je primeren za namestitev na dvigala na tovornjakih in na forwerderje. Kompakten in v primerjavi s prejšnjimi modeli širši prijemalni del je iz materiala nicrodur, celotno ogrodje pa je po varjenju mehansko obdelano. Hidravlični priključki so nameščeni na skrbno izbranih mestih v notranjosti ogrodja in tako zaščiteni pred mehanskimi poškodbami med delom. Sornik je stabiliziran s pomočjo koničnih puš, ki preprečujejo zračnost med sornikom in ohišjem. Vsi gibljivi deli imajo vgrajene drsne ležaje z integriranim sistemom mazanja. S tem so v podjetju Uniforest zagotovili dolgo življenjsko dobo in preprosto vzdrževanje z nizkimi stroški.


Več si lahko pogledate na: https://uniforest.si/proizvodi/prijemala/147/36_premium/.